Thursday, May 7, 2015

Does Mom Know What Best For Me?

"Kamu gak mau lanjut kuliah sampai jadi apoteker?" Tanya ibu saya.
"Kalau cuma D3 farmasi doang mah bakalan cuma jadi pelayan kan?" Ibu saya lanjut menyiyir.
"Ma, mama juga pelayan. Melayani keluhan pasien, apa itu namanya bukan pelayan?" Saya balik bertanya dengan nada tinggi karena tidak terima dibilang pelayan.
"Iya tapi kan mama gak tiap hari di puskesmas layanin pasien, banyak kegiatan lain, bidangnya luas" Jawabnya santai tidak mau disamakan dengan pelayan.
"Lha kamu, ngapain lagi coba kalo kerjanya bukan cuma layanin resep dan layanin pembeli?"
I don't remember what was my answer but all i remember is that i told her to stop telling me what to do with my life because i'm mature enough to decide what's best for me.

They say mom knows what's best for their kids. But my mom, she never asked what i wanted to be.
I might have told her that i wanted to be an english teacher, because of my interest in foreign language and i thought that it would be fun teaching kids at school. But my mom insist that a pharmacist is really really needed everywhere that it'd be so easy to get a job, besides it'd be such a wasted time and money if i didn't go to an academy of pharmacy right after i finished a 3 year in a pharmacy vocational high school. Who wanted me to go to pharmacy vocational high school in the first place? It's you, mom. And i was just a kid who had no idea what she wanted to do, so when my mom suggest me that going to the pharmacy vocational high school is a good thing, i was like "yeah maybe it's a good thing because i can get a job right after i finish high school". And did i get a job after i finished my high school? No. Mom asked me to continue my study to the academy of pharmacy. And i was always agree like a fool, thought mom knows what best for me.
So now when my mom asked me to continue my study to the higher level, i was like omg moooom stop! I don't even find my passion in this pharmacy world, everything i did all the time was trying to make it work for me, i studied hard because i don't wanna be underestimated and of course i don't wanna be stupid while all my friends receive high scores in every exams. But am i happy? NO. You know what i might ended up hating my job. And then my mom called me by 'Pelayan'? Oh dear mom, how could you?

8 comments:

  1. ikuti kata hati aja git :) btw udh lama gamain ke blog inggit. banyak perubahan. better than u used to be :) main2 ketempat saya yaaa

    ReplyDelete
  2. iya nih kak inggit kemana aja :( , meskipun blog aku baru tapi kita kenal lama kokk,

    ReplyDelete
  3. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete
  4. Orang tua pasti nyetir anaknya sesuai keinginan dia deh. Mesti berani speak out biar bebas ngejar yang kita inginkan.

    Lagi ngadain giveaway nih. Nyok ikutan. Detailnya ada di blog gw.

    ReplyDelete
  5. orang tua pasti berfikir yang menurutnya baik untuk anaknya, jika kita ingin ngejar yang kita inginkan, lebih baik ngobrol secara baik-baik supaya dianya benar-benar paham dan ngerti..

    ReplyDelete
  6. Sulit juga ya, yang bisa dilakukan sekarang tetap menjalani passion sebagai guru bahasa inggris atau mencintai pekerjaan saat ini dan dijadikan passion baru. Tapi saya mah gak bisa ngasih wejangan, passion saya aja masih kabur... Masih tetep pengen jadi akuntan tapi sekarang malah tertarik ke hal lain. Heuheu :D

    ReplyDelete
  7. pilihan berat ya kak...antara kata hati dan perintah ortu. Semoga segera di beri petunjuk :)

    ReplyDelete
  8. mamanya inggit dokter, perawat atau bidan?

    ReplyDelete